GLAS IN LOOD

Amersfoort

Frank Winnubst

Het glas in lood atelier

Glasinloodkunstenaar.nl is het atelier van Frank Winnubst. Dit is het adres voor restauratie, reparatie, nieuw te ontwerpen en te maken glas in lood. In het voorste gedeelte van het glas atelier is de winkel Glitterenglas.nl met een mooie en uitgebreide collectie lampen en ramen. Ook vindt u er porselein van Ilse Spetter, glazen vazen, sieraden en een kleine collectie tapijten uit India.

Frank Winnubst

Frank Winnubst is bouwkundige met een grote passie voor glas in lood. Na 15 jaar gewerkt te hebben op een gerenommeerd middelgroot architecten bureau in Amsterdam nam hij de stap in het werken met glas. Nu heeft hij alweer 25 jaar ruime ervaring in het glas in lood.

Op deze website ziet u een beperkt overzicht van de huidige werken van zijn atelier.

Ilse Spetter

Ilse Spetter is afgestudeerd aan de Hoge school voor de Kunsten in Utrecht. Ze heeft 11 jaar gewerkt als mode- en dessinontwerpster/ styliste en heeft 6 jaar les gegeven aan de HKU. Ze is 7 jaar docente geweest bij Scholen in de kunst in Amersfoort. Ze is kunst- en cultuurcoördinator en leerkracht op Amersfoortse basisscholen. Verder ontwikkelt ze kunstlessen voor basisscholen.

Porseleinklei is al lang een uitdaging voor haar vanwege de gevoeligheid van deze klei die om zoveel aandacht, geduld en liefde vraagt en waarbij ze zoveel verschillende technieken kan toepassen. Voordat ze met porseleinklei ging werken heeft ze stoffen gedessineerd en nu dessineert ze lapjes gekleurde klei die ze 3-dimensionaal vormt. Naast kommen en vazen van inlegwerk met Limoges porseleinklei gebruikt ze ook gietklei die ze in mallen giet en daarna verder bewerkt met engobes en glazuren.

Ilse Spetter

Ilse Spetter is afgestudeerd aan de Hoge school voor de Kunsten in Utrecht. Ze heeft 11 jaar gewerkt als mode- en dessinontwerpster/ styliste en heeft 6 jaar les gegeven aan de HKU. Ze is 7 jaar docente geweest bij Scholen in de kunst in Amersfoort. Nu is ze kunst- en cultuurcoördinator en leerkracht op een Amersfoortse basisschool en heeft ze haar eigen kunstwerkplaats DOEdurfAL waar ze kunstlessen geeft aan kinderen en volwassenen. Verder ontwikkelt ze kunstlessen voor een andere basisschool in Amersfoort.

Porseleinklei is al lang een uitdaging voor haar vanwege de gevoeligheid van de klei die om zoveel aandacht, geduld en liefde vraagt en waarbij ze zoveel verschillende technieken kan toepassen. Voordat ze met porseleinklei ging werken heeft ze stoffen gedessineerd en nu dessineert ze lapjes gekleurde klei die ze 3-dimensionaal vormt. Naast kommen en vazen van inlegwerk met Limoges porseleinklei gebruikt ze ook gietklei die ze in mallen giet en daarna verder bewerkt met engobes en glazuren.

ilse

Werk

Kies een categorie om meer te bekijken

Verkoop

Kies een categorie om meer te bekijken

Copyright: Frank Winnubst

Realisatie: Webheld.nl